dilluns, 6 de febrer del 2017

El XIC Poble Sec visita el Museu Nacional

El passat 28 de gener, el grup de participants del XIC Poble Sec vam visitar l'exposició permanent d'Art Modern del Museu Nacional d'Art de Catalunya. A més, vam poder conèixer l'espai en el qual actuarem aquest 15 de juliol coincidint amb la Nit Blanca: la sala de la cúpula

Fotografia: Mònica Guillemat


En aquesta visita, vam centrar-nos sobretot en les obres d’art relacionades amb els conceptes de gènere, vulnerabilitat i identitats invisibilitzades, entre altres aspectes que van sorgint en el procés de creació del nostre nou espectacle comunitari. Entre les obres i aspectes que més ens van cridar l'atenció: l'autoretrat de Lluïsa Vidal per ser l'única dona pintora en tota una sala dedicada a autoretrats d'artistes; els retrats de dones gitanes d'Isidre Nonell; "La catedral dels pobres" de Joaquim Mir; l'emotivitat de l'escultura "Els primers freds" de Miquel Blay; la postura de les estàtues femenines de Llimona i Clarasó; la visió de l'expressió de gènere de l'artista Ismael Smith; i els canvis en els cànons de bellesa en el cos de la dona al llarg de la història. 

Fotografia: Esther Repullo

Va ser una visita molt enriquidora gràcies també a l’Eduard Vallès, conservador d’Art Modern del Museu Nacional, que ens va acompanyar durant tota la visita ajudant-nos a contextualitzar les obres, interpretar-les i a conèixer millor als seus autors i autores. 

Després de la visita, vam realitzar un joc de teatre imatge amb el que vam poder reinterpretar l'obra que més ens havia cridat l'atenció, i vam acabar compartint sensacions i emocions viscudes. En les properes sessions, seguirem estirant els fils d'algunes obres d'art i descobrint què ens mostren, què amaguen i què podem dir a través d'elles.

Fotografia: Joel Álvarez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada