dijous, 24 de novembre del 2016

El XIC a la primera trobada d'Energies Comunitàries

Els passats 10, 11 i 12 de novembre es va celebrar la primera trobada d'Energies Comunitàries de Barcelona, al Centre Cívic Navas, i el projecte Creació XIC hi va ser present amb dues activitats:

Taller Fils de Vida de plàstica i memòria històrica

Vam compartir amb les Energies Comunitàries el taller "a domicili" de la 5a edició del XIC, que vam portar a les entitats del barri i va nodrir la creació de l'espectacle Fils de vida. Ho recordeu?

A partir d’objectes significatius per a la història personal o familiar de les persones participants, vam intercanviar records, particulars i col·lectius, que teixeixen la història col·lectiva de la ciutat. Finalment, vam exposar els objectes i creacions en una petita instal·lació al hall del Centre Cívic Navas.

Fotografia: Marc Estivill

Masterclass Creació XIC: Els equilibris de l'art comunitari

Partint de la trajectòria del projecte Creació XIC, vam reflexionar col·lectivament sobre l'art comunitari, a través del diàleg i de jocs teatrals i teatre imatge. Vam acompanyar la sessió el Josep Maria i el Fèlix, participants en les darreres edicions, i el Joel i la Júlia, codirectors del projecte, compartint experiències i reflexions en primera persona.

On trobem l'equilibri entre allò social i cultural? Entre la cultura institucional i la cultura comunitària? Entre el procés i el resultat? Entre el lidertage intern del grup i la coordinació externa? Com articulem la participació? I la relació amb les institucions?

Després d'intercanviar idees, punts de vista i inquietuds, vam acabar la sessió amb poques certeses i moltes preguntes, que ens impulsen a seguir cercant els equilibris de l'art comunitari.

Fotografia: Júlia Gutiérrez

Gràcies a totes les persones participants i organitzadores! Llarga vida a les Energies Comunitàries!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada